alt
Case: BoekenGilde
Arrow Icon Left Terug naar het overzicht

Case: BoekenGilde.nl

Hoe zorgen we ervoor dat onze WordPress webshop met WooCommerce de ruggengraat wordt voor tal van onze digitale activiteiten? Dat is de vraag die ons gesteld werd door BoekenGilde.nl. Nou, daar hebben we dus een webshop met heel wat tentakels van gemaakt!

Icon koffie
Dit is ook wat ik wil! Maak nu een geheel vrijblijvende afspraak
Maak nu een afspraak

Boekenverkoop in eigen beheer

Wil jij je zelfgeschreven boek in eigen beheer uitbrengen? Dan is BoekenGilde bij uitstek de beste partij voor je. Ze helpen je met alle aspecten van het uitgeefproces. Van quick-scans van jouw teksten tot aan het drukken en verkopen van jouw boek.

Het laatste, het verkopen van die boeken, doet BoekenGilde al jaren middels via verschillende verkoopkanalen, waaronder een WooCommerce webshop. Die verkoopkanalen begonnen steeds beter te lopen. Het nadeel daarvan is dat het dan heel druk krijgt als verkoper. Dan wordt het dus hoog tijd om te gaan automatiseren. Radish Concepts heeft heel wat geautomatiseerd binnen WordPress/WooCommerce.

WooCommerce met tentakels!

Verkoopkanalen koppelen

We wilden dat de WordPress-site het centrale punt werd voor alles wat met de boekverkoop te maken heeft. Hierdoor werd het noodzaak om alle overige verkoopkanalen, waaronder Bol.com en Centraal Boekhuis, te koppelen. Nu kunnen alle verkooporders vanuit WooCommerce in behandeling genomen worden.

One ordermanager to rule them all!

Verkoopafdrachten automatiseren

Voor elk verkocht boek gaat een deel van de opbrengst naar het verkoopkanaal, een deel naar BoekenGilde en de rest naar de auteur van het boek. Voor elk verkoopkanaal is die verdeelsleutel weer anders. Als schrijver is het natuurlijk geweldig als je direct kunt zien hoeveel boeken je deze maand verkocht hebt. Onze uitbreiding op WooCommerce Account Dashboard bevat het volgende:

  • de actuele verkoopcijfers per kanaal per maand
  • een duidelijk overzicht van wat de auteur deze maand gaat verdienen
  • facturatieoverzicht
  • voorraadbeheer
  • lage voorraad-melding instellen
  • aanvragen van herdrukken

Op de laatste dag van de maand worden alle facturen gegenereerd en naar de auteurs gemaild. En de betaling ervan? Die zetten we natuurlijk vast klaar middels een exportbestand voor de bank.

Marketingdashboard

Ook BoekenGilde zelf wil natuurlijk makkelijk kunnen zien hoe het gaat met de cijfers. En in een oogopslag kunnen zien of er ergens speciale aandacht vereist is. Middels een aantal extra widgets in het WordPress-dashboard tonen we de marketingafdeling alle relevante informatie.

Logistiek compleet geautomatiseerd

Door de groei van het aantal verkochte boeken, wilde BoekenGilde ook het logistieke proces optimaliseren. Daar hebben we bij geholpen door een systeem te ontwikkelen dat elke ochtend automatisch een orderpicklijst uit de printer laat rollen. Hierop staan alle orders die nog afgehandeld moeten worden en waarvan de voorraad nog voldoende is. Na het scannen van de QR-code op de pakbon komt de order in beeld. Het complete logistieke proces tot aan verzendlabels heeft Radish Concepts geautomatiseerd met WooCommerce.

Auteurswebsites via multisite

Alle auteurs die via BoekenGilde hun boeken verkopen, kunnen ook een auteurswebsite afnemen. Dit is weer een ander tentakel geworden van de WordPress-site die we gemaakt hebben. Alles is simpel aan te maken voor BoekenGilde via een standaard thema. Auteurs kunnen daarmee op hun eigen site hun boeken promoten, bloggen en evenementen toevoegen. Het beheer is heel eenvoudig te realiseren via een multisite-oplossing.