alt
Case: Dresscode.nl
Arrow Icon Left Terug naar het overzicht

Case: Dresscode.nl

De site begon als informatiebron voor van alles en nog wat rondom kledingadvies. Dat is nog steeds een belangrijke pijler voor Dresscode.nl, maar inmiddels biedt de site nog meer toegevoegde waarde. Radish Concepts bouwde een compleet nieuwe site op basis van een redesign en zorgde ervoor dat de Core Web Vitals en pagespeed goed in orde zijn.

7 miljoen producten vergeleken

Enkele jaren geleden begon Dresscode.nl met een vergelijkingsmodule voor kleding. Daar konden wij ze prima bij helpen. De eerste versie van de vergelijker hebben we zelf gebouwd (op basis van ElasticSearch), totdat er een externe partij was gevonden die dit precies naar wens kon faciliteren. Ons werk was daarmee nog niet gedaan. Wij lezen de data voor de vergelijker uit door middel van een API en bouwen daarmee de pagina’s op voor de bezoekers. Inmiddels vergelijken we al meer dan 7 miljoen producten.

Content voor long tail keywords

Voor het werven van nieuwe, waardevolle bezoekers op de website heeft Radish Concepts, Dresscode.nl geholpen met het vergroten van de hoeveelheid content op de website met focus op long tail keywords. Op die manier wordt Dresscode.nl een stuk beter vindbaar voor mensen die daadwerkelijk op zoek zijn naar de informatie die Dresscode.nl kan leveren.

Icon koffie
Dit is ook wat ik wil! Maak nu een geheel vrijblijvende afspraak
Maak nu een afspraak

Met de nieuwe website wilde Dresscode.nl twee doelen bereiken:

  1. Het werven van nieuwe websitebezoekers;
  2. Het toevoegen van waarde voor huidige websitebezoekers.

Voor het werven van nieuwe, waardevolle bezoekers op de website heeft Radish Concepts Dresscode.nl geholpen met het vergroten van de hoeveelheid content op de website met focus op long tail keywords. Op die manier wordt Dresscode.nl een stuk beter vindbaar voor mensen die daadwerkelijk op zoek zijn naar de informatie die Dresscode.nl kan leveren.

Daarom hebben we voor Dresscode.nl de site uitgebreid met een productvergelijker.

  • Nieuwe waardevolle klanten door focus op long tail
  • Klanten van informatie naar oplossing helpen d.m.v een vergelijker
  • Slim gebruik maken van API-koppelingen
  • Optimalisatie van de paginasnelheid (Core Web Vitals)
  • Betere zoekfuncties door gebruik te maken van ElasticSearch

En nu verder

Dresscode.nl en Radish Concepts hebben al jaren een nauwe samenwerking. Na het bouwen en opleveren van de hernieuwde website begint het werk eigenlijk pas echt. Op basis van de data die kan worden verzameld, kan de nieuwe website continu worden geanalyseerd en geoptimaliseerd om zo de waarde voor de klant te vergroten en de omzet van Dresscode.nl te verbeteren.

Dit soort langdurige samenwerkingen met intensief contact zien wij het allerliefst. Op die manier kunnen wij een website het beste aanpassen op de unieke behoeften van de klant en kan een website nog vele jaren meegroeien met de ambities van een bedrijf.

Case: Dresscode
Icon koffie
Dit is ook wat ik wil! Maak nu een geheel vrijblijvende afspraak
Maak nu een afspraak