alt
Ontwikkelpartner voor uw concepten
Heb jij een briljant idee voor een innovatie op internet (de Booking.com voor loodgieters, de Thuisbezorgd.nl voor hypotheekadviseurs of iets vergelijkbaars) en zoek je een ontwikkel-partner? Misschien dat wij dan iets voor je kunnen betekenen.

We zijn als Radish Concepts altijd op zoek naar (breed toepasbare) oplossingen die situaties uit de praktijk makkelijker maken.

Als we jouw idee begrijpen én er heil in zien kunnen we je misschien een interessant aanbod doen om het samen met jou te gaan realiseren. We doen dat dan deels performance based (op basis van participatie/deelname in je project) onder voorwaarden die ik hieronder uit zal leggen.

Wat je zelf in ieder geval nodig hebt.

Je snapt vast dat we met ‘de Booking.com voor loodgieters!’ nog niet heel ver gaan komen, dus hier even een opsomming van wat we zo’n beetje van jou verwachten voor we aan tafel kunnen gaan:

 1. Je idee verder uitgewerkt; minimaal een A4 met wat het moet doen, voor wie, en wat het oplost.
 2. Kennis van de branche / doelgroep waarvoor het bestemd is; we gaan praktijkkennis nodig hebben bij de ontwikkeling, en het is dus de bedoeling dat jij die mee brengt.
 3. Tijd om te helpen bij de ontwikkeling; als we er uit komen gaan we samen aan de slag en zullen we dus regelmatig je input nodig hebben.
 4. Een netwerk binnen de branche/doelgroep; één van de struikelblokken bij internetprojecten is het vinden van een eerste groep gebruikers (of Early Adopters), dus dat willen we vooraf een beetje afdekken.
 5. Budget om een deel van de ontwikkeling voor te financieren; hieronder lees je waarom.

Hoe we het aan gaan vliegen.

Als je op alle vereisten hierboven volmondig ‘ja hoor!’ kunt zeggen gaan we graag met je om de tafel. Dat kan altijd redelijk gemakkelijk in zowel regio Eindhoven als Twente. Mocht je ergens anders af willen spreken dan vinden we daar ook wel een oplossing voor.

We nemen dan uitgebreid je plan door, en vervolgens nemen we het mee in een interne bespreking, waar alle aspecten (technisch, inhoudelijk, businessmodel, doelgroep) even doorgenomen worden. Zijn wij daarna enthousiast, dan komen we bij jou met een voorstel.

Hoe dat voorstel er uit gaat zien.

In onze voorstellen komen alle aspecten van het project aan bod, beginnend met een inschatting van de kosten als we dit als commerciële bouwpartij aan zouden vliegen (dus zonder een deelname).

Vervolgens maken we een voorstel waarin wij een deel van de kosten op ons nemen in ruil voor een percentage in het project, en jij ook een deel van de projectkosten bijdraagt. Voor we van start gaan bakenen we het project duidelijk af zodat duidelijk is wat er wel (en niet) gebouwd zal worden.

Belangrijk: Het deel dat jij bijdraagt voor de ontwikkelfase krijg je terug uit de inkomsten, vóór wij aanspraak maken op ons percentage. Op deze manier hebben we aan beide kanten een commitment om het product te laten slagen.

Aan de slag!

Uit ervaring kunnen we zeggen dat internetprojecten zonder een gedegen voorbereiding, planning en definiëring gedoemd zijn om te mislukken. Niets is vervelender dan discussies te moeten voeren over features die wel of niet in het eerste product zouden moeten zitten, dus dat proberen we zo veel mogelijk te voorkomen.

Grofweg werken we dan ook op de volgende wijze:

 • Fase 0 – De voorbereiding
  Op basis van alle informatie uit het voortraject werken we een ‘gestript’ projectplan uit, op basis waarvan we vervolgens kunnen gaan bouwen. We beperken ons daarbij tot alleen de hoogst noodzakelijke features.
 • Fase 1 – Proof of Concept
  Hier gaan we versie 1 van het eindproduct bouwen. Versie 1 gaat de minimaal werkende versie zijn (het ‘MVP’), de theorie achter het product bewijzen, en bij voorkeur ook al opbrengsten (kunnen) genereren.
 • Fase 2 – Soft Launch
  Als de eerste versie online staat gaan we aan de slag met een focusgroep (die eerste gebruikers) om het product te verbeteren. Belangrijk hiervoor is dat ze ook écht met het product werken.
 • Fase 3 – Live! / Continuous Development
  Zodra het product voldoende werkt is het tijd om een grotere groep gebruikers aan te gaan spreken. Vanaf nu kunnen alle beschikbare marketing- en salestools ingezet worden! Daarnaast gaan we continu verbeteringen toevoegen en features toevoegen.

Interesse om jouw project voor te leggen?

Leuk! Je kan ons bereiken op 085 – 13 05 787 of ons een e-mail sturen.