Overname websites en inventaris Merchandise.nl door Radish Concepts

Gepost op dinsdag 18 januari 2022 door Radish

Na een rumoerige en gecompliceerde periode (lees eventueel het artikel in de Coronakrant) is het eigen bedrijf van onze compagnon Richard Theuws eind maart failliet gegaan.

Aanvankelijk hebben zich een groot aantal partijen gemeld om de mogelijkheden voor een overname of doorstart te bekijken, maar bleek het lastig om de juiste match te vinden.

De biedingen waren laag en toen Richard dit met ons besprak zagen we een kans.

David Brinks: “De websites die Merchandise door de jaren heen heeft ontwikkeld zijn sterk digitaal vastgoed. Het zijn goed gebouwde sites (vaak met medewerking van Radish Concepts) met geavanceerde software en er zitten ook ontelbaar veel uren aan copywriting in. Ze scoren goed in Google en brengen dagelijks leads binnen. Daar zit enorm veel waarde in en we denken die eruit te kunnen halen. Daarnaast konden we op deze manier onze vriend en compagnon helpen, o.a. door de inventaris van zijn pand te behouden”

Richard: “Ik had het niet verwacht na de aanvankelijke interesse, maar toen de biedingen tegenvielen heb ik aan Arjan, David en Floris voorgelegd wat de mogelijkheden waren. Ze weten zelf natuurlijk ook hoeveel uren er in het webdevelopment en de ontwikkeling zitten, en hoeveel een mooie positie in Google waard is. En het is natuurlijk ook heel erg fijn dat we inrichting van ons kantoor terug hebben kunnen kopen en ik mijn bureau en bureaustoel mag houden.”

Radish Concepts blijft gewoon Radish Concepts

Radish Concepts gaat zelf niet de activiteiten van Merchandise.nl voortzetten, maar de goedlopende websites verhuren of verkopen. Aan onze activiteiten verandert dus niks.

Floris Lof: “Dit past eigenlijk perfect binnen de scope van de activiteiten van Radish Concepts: enerzijds zijn we een webbouwer in opdracht, waarin we geavanceerde websites bouwen met configuratoren en dergelijke, voor klanten als Remeha en Vakmedianet, en anderzijds ontwikkelen we software en concepten die breder ingezet kunnen worden, zoals WordPress plugins en bijvoorbeeld een platform voor auto-, fiets- en caravanbedrijven.”

In het digitale vastgoed van Merchandise.nl zitten onder andere meerdere zelf ontwikkelde plugins, door Radish ontwikkelde loyaltysoftware en configuratoren/bestelmodules die de komende tijd goed geëvalueerd gaan worden om ze daarna op de markt te brengen.

Opsplitsen en onderbrengen actitiveiten

Aangezien de websites dagelijks leads genereren is er ook direct gekeken en gesproken met collega’s in de merchandisebranche. Merchandise.nl was actief op meerdere productgebieden zoals textieldruk, gadgets (voornamelijk import), grootformaatreclame en relatiegeschenken, met voor vrijwel iedere productgroep ook een eigen uitgebreide bijpassende website.

Voor een aantal projecten is een partner reeds gevonden, hieronder een lijstje met enkele direct beschikbare websites (zowel koop, huur als exploitatie op commissiebasis is bespreekbaar). Een uitgelezen kans om een complete website inclusief teksten en producten voor een scherpe prijs over te nemen!

  • Festivalbandje.nl – webshop voor polsbandjes, met ontwerpmodule, stabiele omzet (pre-corona)
  • Merchplanet.com – multistore gebruikt voor fulfilment voor artiesten/youtubers, momenteel inactief
  • SpandoekLatenMaken.nl – uitgebreide site in de signbranche, met prijscalculator en vele producten
  • Promotiemiddelen.com – online catalogus van relatiegeschenken, pure leadgenerator

Wil je meer weten of vrijblijvend in gesprek? Neem dan contact op met Radish Concepts via info@radishconcepts.com.

Voortzetting textieldruk & merchandising   

Voor de website Merchandise.nl zelf (en enkele gerelateerde websites in textieldruk & merchandising) is reeds een overname in gang gezet; deze komen vanaf 1 juli in eigendom van Nimad Merchandising, onderdeel van Druktotaal.

Erwin Bierens (Eigenaar Druktotaal): “Dit is de perfecte aanvulling op ons portfolio; we zijn regionaal al één van de grootste spelers in werkkleding, en de producten en websites van Merchandise.nl sluiten voor 100% aan. Daarnaast drukken en borduren we in eigen huis waardoor we snel kunnen schakelen.”

Merchandise.nl en Druktotaal werkten in het verleden ook al regelmatig samen, met name voor werkkleding en spoedopdrachten. Richard blijft de komende tijd 1 tot 2 dagen per week betrokken bij de overdracht.

Richard Theuws: “We zijn met 4 heel diverse partijen in gesprek geweest en uiteindelijk lag hier simpelweg het beste aanbod. Daarnaast is het natuurlijk erg handig dat het bedrijf zo dicht in de buurt zit, op 1 km afstand, en is de geboden flexibiliteit momenteel voor mij noodzakelijk.”

Meer weten?

Heb je interesse in één van de genoemde projecten of wil je meer weten over de mogelijkheden die we te bieden hebben? Neem dan contact op met Radish Concepts via info@radishconcepts.com.